ث ـ امور راهنمایی و رانندگی شهر تهران: کلیه وظایف مرتبط باامور حمل و نقل و ترافیکشهری شامل کنترل ، تنظیم و تسهیل عبور و مرور ، کنترل معاینه فنی وسایل نقلیه ، امور مربوط به تصادفات ، اجراییات و اخذ جرایم رانندگی ، آموزش همگانی و سایر مواردی که به موجب قوانین و مقررات به عهده نیروی انتظامی واگذار شده یا خواهد شد.
ماده 2 ـ ساختار تشکیلاتی راهنمایی و رانندگی جز لاینفک نیروی انتظامی بوده و همچنان بهعنوان واحدی از تشکیلات یکپارچه آن نیرو تلقی میگردد.
ماده 3 ـ شهرداری مکلف است همه ساله سیاستها و برنامههای خود را در خصوص انجام امور راهنمایی و رانندگی شهر تهران در چهارچوب قوانین و مقررات مصوب تهیه و به فرمانده نیروی انتظامی اعلام نماید و راهنمایی و رانندگی موظف به اجرای آن میباشد.
تبصره 1 ـ موارد ضروری که در طول سال و بر حسب نیاز از سوی شهرداری ، در چهارچوب قوانین و مقررات اعلام میشود و جزو سیاستها و برنامههای سالانه شهرداری منظور نگردیدهاند ، توسط راهنمایی و رانندگی به اجرا در میآیند.
تبصره 2 ـ شهرداری تهران موظف است سیاستها و برنامههای آن دسته از امور راهنمایی و رانندگی که نیاز به یکنواختی در کل کشور دارد ، با سیاستهای کلی اتخاذ شده از سوی نیروی انتظامی هماهنگ نماید.
تبصره 3 ـ رسیدگی و اتخاذ تصمیم در امور اختلاف بین شهرداری و نیروی انتظامی در اجرای این آیین نامه برعهده وزارت کشور است.
ماده 4 ـ تامین بودجه و کلیه امکانات اعم از تجهیزات ، تاسیسات ، اماکن مورد نیاز راهنمایی و رانندگی (به استثنای حقوق و مزایای پرسنل و تجهیزات مخابراتی و سلاح و مهمات) برعهده شهرداری است. شهرداری موظف است نیازهای راهنمایی و رانندگی را متناسب با مأموریت های محول شده در برنامههای خود پیش بینی و بموقع تامین نماید.
تبصره 1 ـ کلیه امکانات و تجهیزات موجود مورد استفاده راهنمایی و رانندگی شامل اماکن ، تاسیسات و تجهیزات متعلق به نیروی انتظامی یا شهرداری در راهنمایی و رانندگی باقی میماند تا در راستای انجام وظایف قانونی مورد استفاده قرار گیرد.
تبصره 2 ـ به منظور نظارت بر اجرای بودجههای مصوب شهرداری که در اجرای قانون دراختیار نیروی انتظامی قرار میگیرد ، شهرداری میتواند ذیحسابان خود را در راهنمایی و رانندگی مستقر نماید.
ماده 5 ـ به منظور هماهنگی و تسریع در ارایه خدمات مربوط به امور راهنمایی و رانندگی به شهروندان ، نیروی انتظامی و شهرداری میتوانند ضمن ایجاد هماهنگی و با موافقت وزارتکشور و رعایت حدود اختیارات ، مناطق راهنمایی و رانندگی را به تعداد مناطق شهرداری افزایش دهند.
ماده 6 ـ راهنمایی و رانندگی مکلف است همواره آمار و اطلاعات مورد نیاز را که به نحوی در امر برنامه ریزی و بهبود حمل و نقل و ترافیک موثر باشد در اختیار شهرداری قرار دهد.
ماده 7 ـ به شهرداری اجازه داده میشود به منظور تکمیل نیروهای مورد نیاز راهنمایی و رانندگی و در جهت انجام امور مربوط بنا به درخواست راهنمایی و رانندگی ، نیروهای غیرنظامی در بخش ستادی و خدماتی را در اختیار راهنمایی و رانندگی قرار دهد تا با بررسی و رعایت ضوابط مربوط به خدمات گمارده شوند. نیروهای یاد شده تابع مقررات استخدامی شهرداریخواهند بود.
تبصره ـ مأموران غیر نظامی شهرداری موظف به رعایت ضوابط مربوط به امور جاری راهنمایی و رانندگی تهران بوده و در صورت اعلام تخلف از سوی راهنمایی و رانندگی ، شهرداری در اسرع وقت برابر مقررات اداری و استخدامی مربوط با متخلف رفتار مینماید.
ماده 8 ـ نیروی انتظامی موظف است همواره نیروهای مورد نیاز راهنمایی و رانندگی تهران رادر چهارچوب سقف سازمانی از افسران و درجه داران آموزش دیده برای اجرای سیاستها وبرنامههای شهرداری در امور راهنمایی و رانندگی تامین نماید.
ماده 9 ـ به منظور تعیین سیاستها و برنامههای شهرداری ، موضوع تبصره (1) قانون یاد شده درمورد امور مربوط به راهنمایی و رانندگی ، شورای حمل و نقل و ترافیک شهر تهران مرکب ازاعضای زیرتشکیل میشود:
الف ـ شهردار تهران به عنوان رییس شورا
ب ـ نماینده وزیر کشور
پ ـ معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران
ت ـ رییس راهنمایی و رانندگی تهران
ث ـ مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران
ماده 10 ـ انتصاب یا عزل رییس راهنمایی و رانندگی توسط فرماندهی نیروی انتظامی باهماهنگی شهرداری صورت میگیرد و در صورت اختلاف نظر تصمیم جانشین فرماندهی کل قوا در نیروی انتظامی وزیر کشور ملاک عمل خواهد بود.
ماده 11 ـ راهنمایی و رانندگی در صورت لزوم در زمینه برقراری امنیت برابر ابلاغیه های نیروی انتظامی انجام وظیفه مینماید.
شما می توانید جهت هرگونه سوال و سرچ نام تجاری با تلفن 09123717913 تماس وبه صورت رایگان مشاوره بگیرید.
دفتر مرکزی تهران . بلوار اشرفی اصفهانی- روبروی مسجد امام رضا (ع) ساختمان پزشکان 110 ط3 واحد 12 - تلفن:
44474914 + 44474915 + 09123717913
email: sabt300@gmail.com